Despre Conducerea G.O.A. SA

11903833_685406874894812_430607625529776237_nG.O.A. SA colectează deşeurile menajere din orașul Avrig și localitățile aparținătoare (Mârșa, Bradu, Glâmboaca, Săcădate și colonia ACH), comuna Cârța (cu satul Poenița), comuna Cârțișoara, comuna Porumbacu, cu cele patru sate aparținătoare (Porumbacu de Sus, Porumbacu de Jos, Scoreiu, Sărata și Colun), comuna Racovița (cu satul Sebeșu de Sus) și comuna Turnu Roșu (cu satul Sebeșu de Jos).
– Zilnic, sunt pe teren, în medie, pentru a asigura activitatea de colectare, un număr de 5 mașini și 13 angajați (5 șoferi și 8 servanți), plus personalul care lucrează la staţia de transfer a SC G.O.A. SA
– Activitatea de colectare a deșeurilor se face zilnic, inclusiv sâmbăta, între orele 7 și 15.
– Astfel, în medie, S.C. G.O.A S.A colectează lunar aproximativ 400 de tone de deşeuri menajere nepericuloase, însă există şi luni în care se ajunge la 500 de tone, sau mai mult.
– Aceste deşeuri sunt transportate cu un TIR de 22 de tone la depozitul conform din Cristian. Aceasta înseamnă că, săptămânal, sunt trimise la depozitul conform de la Cristian 4-5 TIR-uri de deşeuri menajere, compactate, adică, în medie, 18 TIR-uri de 22 de tone pe lună. Există, bineînţeles şi excepţii, situaţii în care cantitatea de deşeuri colectate este mai mare (rareori mai mică).
– S.C. G.O.A SA colectează selectiv deşeurile: hârtie/carton, plastic/pet, aluminiu, sticlă şi deşeuri vegetale. Acestea din urmă sunt tocate cu un tocător special. Deşeurile de hârtie/carton, plastic/pet, aluminiu şi sticlă sunt valorificate. Însă, dacă societatea ar avea o staţie de sortare şi o presă hidraulică, cantitatea de deşeuri colectate selectiv ar fi semnificativ mai mare, astfel încât ar creşte veniturile obţinute din valorificarea acestora. În acest caz, automat scade cantitatea de deşeuri menajere transportate la depozitul conform din Cristian, deci şi cheltuielile de transport şi depozitare şi implicit facturile emise către beneficiarii serviciilor SC G.O.A SA.