ADI Ecosistem Avrig

12037977_692277950874371_7605032662651729086_nPentru a putea delega gestiunea serviciului de salubritate către un operator regional (o societate comercială cu capital integral al unităţilor administrativ teritoriale membre ale unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară, cu obiect de activitate serviciile de utilităţi publice, înfiinţată în baza hotărârilor autorităţilor deliberative ale acestora), Consiliul Local al oraşului Avrig a adoptat în 2011 o hotărâre referitoare la constituirea, în asociere cu unităţile administrativ- teritoriale Porumbacu de Jos, Cârţa, Racoviţa şi Turnu Roşu, a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „ECO SISTEM AVRIG”. Prin aceeaşi hotărăre, s-au aprobat Actul Constitutiv şi Statulul viitoarei asociaţii.
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Eco Sistem Avrig” a fost constituită şi a fost înregistrată la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor de pe lângă Judecătoria Avrg cu nr. 1 din 05.01.2011.
Asociaţi în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Eco Sistem Avrig” sunt:
1. Oraşul Avrig, cu sediul în oraşul Avrig, str. Gh. Lazăr nr. 10, reprezentat prin primar Arnold Gunter Klingeis
2. Comuna Turnu Roşu, cu sediul în comuna Turnu Roşu, str. Olteţ, nr. 54, reprezentată prin primar Stelian Istrate
3. Comuna Racoviţa, cu sediul în comuna Racoviţa nr. 416 reprezentată prin primar Simion Olariu
4. Comuna Porumbacu de Jos, cu sediul în comuna Porumbacu de Jos, nr. 253, reprezentată prin primar Ioan Strava
5. Comuna Cârţa, cu sediul în comuna Cârţa, str. Principală nr. 104, reprezentată prin primar Cristian Magheru.

În prima şedinţă ordinară a Consiliului Local Avrig din acest an, a fost adoptată Hotărârea nr. 11/2015, prin care a aprobat înlocuirea primarului Arnold Gunter Klingeis şi numi¬rea unui alt reprezentant al oraşului în cadrul respectivei asociaţii, consilierul local Costin Bădilă. Iniţiativa acestei schimbări a reprezentantului oraşului a aparţinut mai multor consilieri locali avrigeni, care, în mai multe rânduri, şi-au manifestat nemulţumirea pentru modul în care edilul şef a activat în cadrul respectivului organism.